Selecteer een pagina

Afstuderen.

Wekelijkse updates over het afstudeerproject van Quinten Ooms.

De paden op, de lanen in

Afgelopen week ben ik erop uit geweest. Er stond een vol menu op het programma na vorige week vooral intern inzichten te hebben verzameld.

Lees meer

De missie.

Hoe kan Kinderopvang Mundo mediawijsheid stimuleren bij de kinderen op de buitenschoolse opvang?

Wij hebben de mogelijkheid 24/7 verbonden te zijn met het internet. Een ondenkbare hoeveelheid aan informatie is toegankelijk op ieder moment van de dag. Toegang tot het internet is niet meer beperkt tot een fysieke plek. Iedereen heeft altijd en overal toegang tot internet. Maar het internet heeft daarmee ook altijd en overal toegang tot iedereen.

Kinderen van nu zijn ‘digital natives’ en groeien op in deze 24/7 verbonden wereld. Kinderopvang Mundo is van mening dat het stimuleren van mediawijsheid daarom thuishoort op de buitenschoolse opvang.

> Lees verder in het afstudeerplan

De werkwijze.

Twintig weken lang onderzoek en ontwerp ik bij Mundo voor het vraagstuk. Mediawijsheid is een ‘trendy’-onderwerp. Veel scholen bieden lesmethoden aan waarin cognitieve vaardigheden in mediawijsheid behandeld worden.

Mundo ziet echter kansen in een (digitaal) product dat mediawijsheid stimuleert in een sociale en creatieve context. Een context die aansluit op een buitenschoolse opvang.

Gedurende dit ontwerpproces werk ik bij Kinderopvang Mundo. Ik spreek en ontwerp met de kinderen, ouders en pedagogisch medewerkers. Daarnaast onderzoek ik huidige lesmethoden, verdiep ik mij in de ontwikkeling van het kind en spreek ik met experts op dit gebied.

De ontwerper.

Quinten Ooms, aangenaam. Dit project is een afstudeertraject voor mijn opleiding Communicatie- en Multimediadesign (oud curriculum) aan de Hogeschool Rotterdam.

Door kwalitatief onderzoek en een ‘human-centered’-benadering ontwerp ik (digitale) media oplossingen voor commerciële en maatschappelijke vraagstukken. Meer van mijn werk is te vinden in mijn portfolio.

Naast mijn opleiding heb ik de afgelopen drie jaar ook bij Kinderopvang Mundo gewerkt als in-house expert op het gebied van digitale communicatie. Ik ben bekend en voel mij thuis in de organisatie en de kinderopvang branche algemeen.

Quinten Ooms.

Ontwerper en student CMD aan de Hogeschool Rotterdam. Digitale communicatie duizendpoot bij Kinderopvang Mundo.