Selecteer een pagina

Uit de bubbel stappen

Afgelopen week ben ik erop uit geweest. Er stond een vol menu op het programma na vorige week vooral intern inzichten te hebben verzameld. Voor mij goed om even uit mijn bubbel te komen en vanuit een ander perspectief naar mijn proces te kijken.

 

Logo van het Quadratrum

Quadratum

Mijn eerste excursie was een gesprek met de directeur van basisschool het Quadratum. De afdeling van de Talmaschool in Rotterdam, speciaal gericht op het bieden van onderwijs aan hoogbegaafde kinderen.

Tijdens mijn gesprek met Bert Wierenga hebben we het gehad over de manier waarop Quadratum media inzet om kinderen een persoonlijk leertraject aan te kunnen bieden. Zo zijn er digitale middelen om vaardigheden te oefenen, te documenteren en hier vervolgens op te reflecteren. We hebben een methode besproken waarmee kinderen zelf kunnen leren te reflecteren hun acties. Daarnaast geeft het Quadratum graag kinderen de mogelijkheid om multimedia te gebruiken om effectief te leren communiceren.

Na onze kennismaking hebben we besloten om in contact te blijven voor mogelijke testfases. Het kunnen testen van prototypes is essentieel voor een kwalitatief eindproduct. Daarnaast kan ik met mijn ervaring als beginnend ontwerper en student ook de kinderen van het Quadratum een bron van inspiratie geven. Een win-win-situatie.

 

 

Anne Frank Stichting

Ook woensdag liet ik mijn mancave voor wat het was en vertrok ik al vroeg naar Amsterdam. Voor een dagje brainstormen ging ik samen met studiemaatjes Laura en Amy op bezoek bij Amber. Zij studeert af bij de Anne Frank Stichting en werkt hier aan een VR-lespakket voor basisscholen. Wij hebben een overlappende doelgroep en onze inzichten zijn dus ideaal om uit te wisselen. We begonnen de ochtend met een bezoek aan het Anne Frank Museum. Dit bracht ons met één harde klap in de context van Amber haar project. De rest van de dag hebben wij met elkaar inzichten uitgewisseld en elkaar geholpen met ons onderzoek.

 

 

Vooruit, met flinke pas!

Helaas kwam ook bij mij de griep langs en heb ik de rest van de week een stap teruggezet. Ook dat is een leerproces voor mij. Ziek zijn terwijl terwijl er zoveel werk lag, was enorm frustrerend. Toch ben ik blij dat mijn omgeving mij (bijna) verplichtte om rust te nemen. Dit zorgde ervoor dat ik nu weer met een (ietwat) frisser hoofd aan de slag kan!

Deze week staat het organiseren en categoriseren van inzichten op het programma. Ook ga ik meelopen met het Activiteitenteam. Daarnaast ga ik stiekem al even terugblikken met mijn afstudeerbegeleider op de afgelopen periode. Hard aan de slag dus en ik heb er zin in! Maar eerst…even een kop koffie!

 

 

Meer weten?

Wekelijks praat ik je bij over mijn voortgang. Heb je vragen, tips of opmerkingen? Mail mij gerust via mail@quintenooms.nl.

Geplaatst op 18 maart 2019