Selecteer een pagina
Gepubliceerd op 3 april 2019

Sparren en terugkijken

Allereerst excuses voor de vertraging in deze update. Het was mij een weekje wel. Afgelopen donderdag vond op school een zogeheten ‘pitstoppresentatie’ plaats. Dit is een expositie van een paar uur waar alle afstudeerdeers hun project mogen pitchen aan iedereen die zin heeft om langs te komen.

Dit moment is daarom van uiterst belang om je voortgang te bespreken met verscheidende docenten, studenten en je afstudeervoorzitter(s). Lucht je hart, vertel waar je tegenaan loopt en laat zien waar je naartoe wilt.

 

Onderzoeksposter

Zoals je op de foto hierboven al kan zien, was de ruimte volgehangen met posters. Deze posters geven je de mogelijkheid snel al je werk van de afgelopen maand te pitchen aan sparringspartners. Zo kunnen zij op niveau meedenken met je project en je daarmee daadwerkelijk waardevolle informatie geven.

Scroll naar beneden of klik hier om de poster in zijn volledigheid te bekijken. Niet schrikken, het is een groot bestand. Ik ben ook reuze benieuwd naar de input van jou als lezer. Laat dat mij onderaan deze blogpost weten.

 

Update: Deadlines!!

Het is al meer dan een week geleden sinds mijn laatste update gepubliceerd is.

Op dit moment ben ik hard bezig met het opleveren van de materialen voor mijn proefafstuderen. Excuses voor de vertraging. Neem gerust contact op voor dringende vragen.

 

Wat kwam eruit?

Tot mijn verbazing merkte ik dat ik gewoon een beetje nerveus was toen ik mijn eerste pitch begon. Ik schoot er ook spontaan van in de lach. Nu ik eraan terugdenk is dat ook wel logisch. Je begint te werken aan iets wat je beschouwt als je ‘kind’. Dag in, dag uit stort je jouw creatieve geest in een project en dan kan het delen met anderen soms spannend zijn.

Gelukkig hielp de poster met het opgang laten komen van een interessante discussie. Het voordeel van een relatief jonge opleiding als die van mij, is dat er ook relatief jonge ouders lesgeven. Ze leggen daarmee niet alleen hun professionele expertise maar ook hun persoonlijke ervaringen als ouder op tafel.

Sterke punten aan mijn proces tot nu toe zijn de tranparante communicatie die ik aanhoud, mijn gedegen onderzoek en mijn opgestelde ontwerpvoorwaarden. Mijn volgende stappen liggen in het verder testen van concrete concepten, nu ik randvoorwaarden voor het eindproduct heb gemaakt.

 

Ontwerpvoorwaarden

Als je bezig bent met een creatief proces, kan je alle kanten op. Hoe vrij en mooi dat ook lijkt, het lijdt zelden tot een daadwerkelijke, duurzame oplossing. De afgelopen maand heb ik onderzoek uitgevoerd om ontwerpvoorwaarden te kunnen opstellen. Eisen waaraan mijn ontwerp moet voldoen om daadwerkelijk het vraagstuk op te kunnen lossen. In de poster zijn deze voorwaarden uitgelegd. Heb je hier vragen over of vind je het maar niets? Laat het mij vooral weten, ik hoor graag je input.

 

Reacties

Ten slotte wil ik je als lezer van harte uitnodigen om eventuele vragen, tips of opmerkingen met mij te delen. Op dit moment werk ik aan een gemakkelijk systeem om feedback achter te laten. Als je dit nu leest, ben ik daar nog mee bezig en kan je in de tussentijd mij altijd mailen via mail@quintenooms.nl.