Selecteer een pagina
Gepubliceerd op 23 april 2019

Het moment is daar: chaos!

Trouwe lezers zullen zich misschien afvragen waarom deze afstudeerupdate zo lang op zich heeft laten wachten. Zoals de kop hierboven al doet vermoeden, was het een hectisch weekje. Helaas kan ik nog geen mooie visuele prototypes laten zien. Wel kan ik vertellen waar ik tegenaan ben gelopen en hoe dat het project uiteindelijk goed heeft gedaan.

 

Veel ideeën

De mensen die mij persoonlijk kennen weten dat ik af en toe een warhoofd kan zijn. Ondanks dat dit voor een ontwerper vaak een bron van inspiratie is, betekent dat ook dat ik alert moet zijn op mijn structuur.

Ik werk hard maar als ik dat niet in mijn documentatie kan aantonen, had ik net zo goed thuis kunnen blijven. Daarnaast zorgt het werken aan een ontwerpproces zonder het duidelijk te documenteren voor onrust. Het laat je twijfelen over onderwerpen waar je weken geleden al een antwoord op had.

De reden dat ik, in tegenstelling tot de eerste weken afstuderen, weinig had gedocumenteerd, was mijn stroom aan concepten. Na het afronden van de onderzoeksfase en het houden van creatieve sessies met de belanghebbenden, ontstonden er een hoop ideeën die ik ben gaan verdiepen. Omdat ik zo bezig was met het verkennen van al deze concepten, vergat ik deze netjes te documenteren.

 

 

Op de rem

Gelukkig had ik vorige week een gesprek met mijn afstudeerbegeleider. Ze merkte op dat ik mijn voortgang goed kon uitleggen en de concepten kon pitchen. Het gevaar lag echter op de loer dat er belangrijke onderdelen van deze concepten verloren zouden kunnen gaan door dat ik het simpelweg zou vergeten.

De noodrem werd dus ingedrukt en ik werd gedwongen vanuit vogelvluchtperspectief te kijken naar mijn concepten. Het proefafstuderen komt steeds dichterbij en het is belangrijk dat ik al mijn verantwoording goed op orde heb, zodra dat moment er is.

 

 

De planning

De wake-up call van vorige week zorgde er voor dat ik nu met een goede planning weer op weg kan. Deze week werk ik mijn documentatie verder uit zodat al mijn onderzoeken tot hun recht kunnen komen. Vervolgens ga ik starten met het prototypen van het definitieve concept. Dit wordt ontzettend leuk en dan zal eindelijk het moment daar zijn, dat ik meer met jullie kan delen.

 

 

Contact

Er zat veel tijd tussen deze update en de laatste. Heb je vragen of opmerkingen over mijn project of wil je eerder dan de volgende update weten waar ik mij nu bevind in het proces? Je kan mij altijd mailen via mail@quintenooms.nl

 

 

 

Sneller op de hoogte?

Door de drukte in deze laatste fase van mijn afstuderen, ligt de prioriteit voor het bijhouden van mijn blog laag. Toch benieuwd waar ik nu sta? Neem dan contact met mij op.